Δραστηριότητες & Αξιοθέατα

Η Πιερία είναι ένας τόπος που φιλοξενεί κάθε είδους δραστηριότητες όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δραστηριότητες & Αξιοθέατα

Η Πιερία είναι ένας τόπος που φιλοξενεί κάθε είδους δραστηριότητες όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΟΥΝ

Από την σχεδόν πάντα κατάλευκη, ψηλότερη κορφή της χώρας, μέχρι το κύμα των ακτών του Αιγαίου, μια σειρά από δραστηριότητες σχετικές με τη φύση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεύση, τον αθλητισμό, την ευεξία- είναι διαθέσιμες για τον επισκέπτη. Ρωτήστε μας για ό,τι σας ενδιαφέρει, και εμείς με χαρά θα σας υποδείξουμε τις καλύτερες προτάσεις.

Παλιός Παντελεήμονας

Γκρίζα, επιβλητική και αυστηρή στην όψη, αλλά παράλληλα και τόσο ανθρώπινη. Στον Παλαιό Παντελεήμονα, η πέτρα συνομιλεί με την πέτρα -και μεγαλουργεί. Ο βραχώδης όγκος των πλαγιών του Ολύμπου, «ντύθηκε» στα τέλη του 14ου αιώνα χάρη στους Ηπειρώτες τεχνίτες, τους ίδιους που μας χάρισαν τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου και τα Ζαγοροχώρια. Περιπλανηθείτε στα δρομάκια του, επιλέξτε τοπικά προϊόντα και αφεθείτε στη μαγεία των τοπικών γεύσεων.

Όλυμπος

Για το όρος των θεών έχουν γραφτεί περισσότερα απ’ όσα μπορεί να διαβάσει κάποιος σε μια ολόκληρη ζωή. Τα 2.917 μέτρα καθηλωτικής παρουσίας του έχουν αποτυπωθεί από κάθε πλευρά σε εκατομμύρια φωτογραφίες. Και όμως: όλες αυτές οι λέξεις, όλα αυτά τα στιγμιότυπα, δεν μπορούν να συγκριθούν με όσα νιώθει ο επισκέπτης αντικρίζοντάς τον από κοντά -την πρώτη, αλλά και κάθε φορά. Ο Μύτικας, ο Εθνικός Δρυμός, τα καταφύγια, το φαράγγι του Ενιπέα, η Μονή Αγίου Διονυσίου. Όλα ξεχωριστά, και όλα εδώ!

Κάστρο Πλαταμώνα

Περνώντας από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία, αφήνοντας πίσω του τα Τέμπη, ο ταξιδιώτης βρίσκει στο δεξί του χέρι μια βραχώδη προεξοχή που εισχωρεί στο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο τόπος είναι ο Πλαταμώνας («βραχώδη άκρα επί της θαλάσσης») όπου δεσπόζει το ομώνυμο μεσοβυζαντινό Κάστρο. Χτισμένο σε μια στρατηγική θέση, διατηρείται μοναδικά παρά τις μάχες και τις επιδρομές: Φράγκοι, Βυζαντινοί, Ενετοί, Οθωμανοί, ακόμα και Νεοζηλανδοί και Γερμανοί έχουν περάσει από εδώ. Σήμερα, φιλοξενεί μέρος των εκδηλώσεων του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Παραλίες

Για κάθε επισκέπτη που επιλέγει την Πιερία για τις καλοκαιρινές διακοπές του, οι παραλίες της αποτελούν ένα ακόμα κίνητρο χάρη στην ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά τους. Η κοντινότερη στο Unedo είναι η Παραλία Παντελεήμονα, ένας συνδυασμός πράσινου και άμμου στη σκιά του Κάστρου του Πλαταμώνα, με τις λεύκες και τα πλατάνια να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Λίγο πιο πέρα, η Παραλία του Πλαταμώνα με το ψιλό της βότσαλο, την πυκνή βλάστηση και τη θέα στο Αιγαίο, είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες. Τέλος, λίγο πριν τα στενά των Τεμπών, η αμμώδης Παραλία Νέων Πόρων απλώνεται σε ένα τέτοιο μήκος, που παρά τ’ αρκετά beach bar, καφέ και ταβέρνες, διαθέτει και πιο διακριτικά σημεία.

Μονή Αγίου Διονυσίου

Ένα θρησκευτικό αλλά και ιστορικό ορόσημο για την περιοχή. Η παλιά Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα. Με πέντε αιώνες ιστορίας -ιδρύθηκε από τον Άγιο Διονύσιο το 1542- υπήρξε πέρα από σημείο λατρείας και επίκεντρο για τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής κατά των κατακτητών της περιοχής -από τους Οθωμανούς μέχρι τους Γερμανούς. Στο βορειοδυτικό παρεκκλήσι της βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Η νέα Μονή -που βρίσκεται ανάμεσα στην αρχική και το Λιτόχωρο- λειτουργεί από το 1950. Εδώ, φυλάσσονται κειμήλια μεγάλης αξίας και πολλά Άγια Λείψανα, που μπορεί να προσκυνήσει ο επισκέπτης. Οι μοναχοί της, ασχολούνται με την αγιογραφία, την τυροκομία, τη μελισσοκομία, την ξυλουργική, κ.ά.

Δίον

Εδώ κάποτε χτυπούσε η θρησκευτική καρδιά του κράτους των Μακεδόνων βασιλέων. Η ιερή αυτή πόλη ήταν αφιερωμένη -όπως φανερώνει και το όνομά της- στον πατέρα θεών και ανθρώπων Δία. Εδώ επικαλέστηκε τη βοήθειά του ο Μέγας Αλέξανδρος πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του στην Ασία. Ο ίδιος αυτός χώρος καλύπτει μια έκταση 1.500 στρεμμάτων και χαρακτηρίζεται σήμερα ως αρχαιολογικό πάρκο, με τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματά του να φυλάσσονται 500 μέτρα πιο μακριά, στο ομώνυμο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οινοτουρισμός

Όταν ο μύθος θέλει τον Διόνυσο να κατοικεί λίγα χιλιόμετρα μακριά -στις πλαγιές του Ολύμπου- είναι λογικό το πνεύμα του να είναι πανταχού παρών στην περιοχή. Η οινική κληρονομιά της Πιερίας έχει ρίζες που φτάνουν στο βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων. Ρίζες, που μπολιάστηκαν με τον ερχομό των προσφύγων πριν από έναν αιώνα, που κουβάλησαν μαζί τους γνώση και εμπειρία. Με καλλιέργειες προσαρμοσμένες στο μικροκλίμα της περιοχής, τα οινοποιεία της περιοχής μοιράζονται με τον επισκέπτη την ιστορία και τη γεύση των κρασιών τους.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς και ο αιωροπτερισμός στην Πιερία, προσφέρουν τον απόλυτο συνδυασμό: μια γερή δόση αδρεναλίνης, μια απαράμιλλη αίσθηση ελευθερίας, και μια ανεπανάληπτη άποψη ενός από τα ομορφότερα τοπία της χώρας. Η πίστα απογείωσης βρίσκεται στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον Παλαιό Παντελεήμονα, ενώ η διαδρομή σάς χαρίζει μοναδική θέα προς το Κάστρο του Πλαταμώνα, τις πλαγιές του Ολύμπου, τους γύρω παραδοσιακούς οικισμούς και τις ατελείωτες ακτές του Αιγαίου.

Ιππασία

Από τις ημέρες ακόμη των Εταίρων, του επίλεκτου σώματος βαρέως ιππικού του μακεδονικού στρατού από την εποχή του Φιλίππου Β, άλογο και άνθρωπος έχουν μια σχέση ξεχωριστή στη γη της Πιερίας. Συνέχεια της παράδοσης αυτής αποτελούν οι ιππικοί όμιλοι που λειτουργούν σήμερα. Οι χώροι τους είναι οργανωμένα αγροκτήματα, και σας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές εκπαίδευσης, άθλησης, ακόμα και θεραπείας -για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κίνησης, λόγου, ανάπτυξης ή συμπεριφοράς​.

Στο Unedo, η ηρεμία είναι δεδομένη

Το Unedo hotel βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού του Παλαιού Παντελεήμονα, διαθέτοντας έντεκα δωμάτια και σουίτες σε μια προνομιακή από πολλές απόψεις θέση. Η ανεμπόδιστη πανοραμική θέα, η διακριτικότητα και γαλήνη σε σχέση με την πολυκοσμία του χωριού, η ευκολία στην πρόσβαση και τη στάθμευση, όλα βοηθούν στο να σκέφτεστε μόνο ό,τι πρέπει: τις στιγμές χαλάρωσης που θ’ απολαύσετε στη διαμονή σας σ’ αυτό το all-season κατάλυμα.

Loading...